Ny student?

Har du nettopp fått plass ved NTNU og skal ta en master i bioteknologi, bachelor i kjemi og biologi, eller et årsstudium i biologi og kjemi? Da gleder vi i Volvox & Alkymisten oss til å møte deg i August!

På våre hjemmesider kan du blant annet finne en egen side for nye studenter, der kan du finne nyttig informasjon om livet som student i Trondheim.

Vi i fadderutvalget står ansvarlig for å lage en fadderperiode for nye studenter der de kan bli kjent med byen, linjeforeningen og nye mennesker. Programmet for årets fadderperiode blir lagt ut på V&A sine nettsider samt sent på mail til alle nye studenter og står i fadderavisen som nye studenter får de første dagene.

V&A har også sider på facebook og instagram. Lik gjerne disse hvis du ønsker å følge oppdateringer og bilder fra livet vårt på Gløshaugen!

Har du noen spørsmål rundt livet som student, fadderperioden eller noe helt annet, kontakt oss på Facebook eller via hjemmesidene og vi skal prøve å gi et hyggelig og fornuftig svar :))

Sees i fadderperioden!

 

Hjertelig hilsen

Fadderutvalget

Strikking av lappeteppe

God sommer til alle gamle studenter og velkommen til alle nye! 

Vi i hovedstyret vil bare informere dere om at vårt felles prosjekt om å strikke lappeteppe til kontoret fortsetter etter sommerferien! Vi har allerede kommet langt og har flere lapper på lager som trengs å broderes og festes på utgangspunktet vi har nå. Så kom innom kontoret, sett deg ned, ta frem pinnene og sett ditt lille preg på vårt fantastiske kontor!

Takk til Frifond som gjør dette mulig!

IMG_7336.JPG

Bake-off 2018

Bake-off 2018 ble i år avholdt i knusende stil!

Konkurransen startet hardt med baking av pai i første runde. Etter en jevn avstemning gikk Anne seirende ut og slo Anne Helene i runde 1. 

Runde 2 ble avholdt mandag kl. 12, men kakene var på kontoret i flere dager. Kenneth og Anders konkurrerte i Delfiakake, en "blokk med fett og sjokolade". Godt var det, og Anders gikk seirende hjem med seier og kvalme. 

Gulrotkake slår aldri feil! Eyvor stilte opp med en imponerende kreasjon, med Madeleine gikk for familieoppskriften. Etter en utrolig jevn kamp var det kaken til Madeleine som håvet inn flest stemmer og Madeleine gikk videre til semifinale.

I siste runde var kjellerjentene i ilden! Kjeller-Julie og Kjeller-Tina konkurrerte i det Kjellerfolka kan best: Gelé. Tinas fire lags alkoholfrie jellyshots var vakre, men Julies E. coli-gelé, med godteri, stakk av med seieren. Det er tydelig at vi er en linjeforening for mennesker med et spesielt forhold til E. coli.

Dermed var det fire i semifinalen!

I første semifinale møttes Anne og Julie til brownies-konkurranse. Etter en spennende og jevn avstemning (som alltid). Kunne Anne juble over seier og finaleplass!

I andre semifinale møttes Madeleine med sin "vagina"-eplekake og Anders, med sin eplekake. Til tross for nydelig smak på begge kakene stakk Madeleine sin kake av med seieren nok en gang!

For å åpne Volvox & Alkymistens jubileumsuke ble det avholdt en høytidelig finale, med bryllupskaker på menyen. Begge slo på stortromma, hver sin tre lags kake, dynket i søtt og deilig. Madeleine sin kake var så stor at hun måtte ha bærehjelp, og Anne sin så høy at den  var vanskelig å skjære. Kakene imponerte stort. I tillegg bakte Tina, Anine og Mali i jubkom, slik at vi skulle være sikre på at vi ikke gikk tom for kake. Det gjorde vi, tross så mye kake!

Rundt 120 (etter mål på antall kjøpte tallerkener) var innom kontoret og smakte på bryllupskakene!!

På Jubileumsgallaen ble Anne høytidelig utgåret til årets bakemester!! Dette etter å ha slått Madeleine med bare 2 stemmer! Gratulerer så masse Anne. Vi håper du fortsette å servere våre medlemmer deilig kake. 

 Madeleine sin bryllupskake

Madeleine sin bryllupskake

 Anne sin bryllupskake og vinnerkake!

Anne sin bryllupskake og vinnerkake!

Tusen takk til Frifond som støttet dette arrangementet!

#frifond 

 

Det blir jubileumsavis!

Kjære alle Volvoxere og Alkymister!

Det er en glede å meddele at flinke studenter har stått på gjennom våren og snikret sammen en nydelig jubileumsavis som kommer straks. Dette er en såkalt limited edition og det vil kun være et begrenset opplag som bestilles inn. Avisen koster 35 kroner og kan forhåndsbestilles her. Vær rask ute med å sikre deg godt lesestoff!

Du vil få ein mail om når avisen er kommet fra trykk og når den kan hentes. Ønsker du den sendt hjem i posten, kan dette la seg gjøre, men da betales frakt av kjøper selv. 

jubavisa-framside.png

Jubileumsuka

Volvox & Alkymistens 20-års jubileum nærmer seg! Har du ikke vært tidlig ute med å sikre deg billett, fortvil ikke for det er enda noen igjen. Meld deg på på nettsiden her

Får du ikke nok av festligheter kan vi gledelig informere om at det vil arrangeres flere arrangement i løpet av uka før! Her er noe av det dere kan delta på:

Skjermbilde 2018-03-20 kl. 20.37.08.png

Dato: 09.04-2018, tid: 1800.

Som mange av våre medlemmer forhåpentligvis har fått med seg har det blitt avholdt Bake-off på kontoret i vår. Det er snart duket for en storslagen finale, med Bryllupskake på menyen!

Det er bare å glede seg til deilige kaker og åpning av jubileumsuka før det braker løs med feiring av Volvox & Alkymistens porselensbryllup, også kjent som 20 års lykkelig ekteskap.

Facebookarrangement her

Skjermbilde 2018-03-20 kl. 20.41.18.png

Dato: 10.04-2018, tid 18.15 på Parketten i U1, realfagsbygget

På tirsdag 10. april avholdes det kurs i swing på parketten i U1. Kurset er helt gratis og holdes av NTNUI swing og folkedans. Det varer i rundt 2 timer og du trenger hverken dansepartner eller ferdigheter for å delta. Kurset er for nybegynnere og vil gi dere en generell innføring i hvordan en danser swing, slik at du kan danse hele natta etter revybandets glade rytmer.

Kurset er helt gratis, men kun for medlemmer og det er kun 80 plasser på kurset.  Vær derfor rask med å sikre deg plass. Påmelding skjer via nettbutikken: volvox.no/nettbutikk/

Facebookarrangement her

Skjermbilde 2018-03-20 kl. 20.43.24.png

Dato: 11.04-2018, tid: 18:00-19:00 og 20:00-21:00 på Hassel/Lavoisier

InVitro, bryggelaget til Volvox & Alkymisten brygger mye godt øl, ta turen innom Hassel og Lavoisier og smak på fristelsene. Vi hører rykter om at inVitro har brygget et eget jubileums-øl.

Det er plass til 32 deltakere om gangen. Velg et tidspunkt som passer dere best og vær raskt ute med å melde dere på ølsmakingen gjennom nettbutikken: volvox.no/nettbutikk/invitrojub. Ta gjerne med eget ølglass!

Facebookarrangement her

Skjermbilde 2018-03-21 kl. 12.18.36.png

Dato: 12.04-2018, tid: 1900 på Realfagskjelleren

Har du fått med deg at Realfagskjelleren på Moholt snart åpner igjen! Dette feires i tradisjonens tro med å avholde en kjellerquiz torsdag 11. april.

Etter quizen er det mulighet for en skikkelig kjellerfest!

Facebookarrangement her

Skjermbilde 2018-03-21 kl. 12.23.13.png

dato: 13.04-2018, tid: 1800 på kontoret

Som mange sikkert har fått med seg er Volvox & Alkymistens første strikkegenser ferdig strikket! Om du også har lyst på like kul genser som leder Liza, fortvil ikke! På fredag vil det være strikkekveld på kontoret hvor våre drevne strikkemaskiner kan hjelpe deg i gang med ditt nye prosjekt. Så ta med deg garn og pinner og begynn å strikke i godt selskap.

Kan du imidlertid ikke strikke, men har lyst å være sosial og delta i tidenes kuleste samarbeidsprosjekt, starter vi opp produksjonen av lappetepper til kontoret. Det er tenkt at Volvox & Alkymistens medlemmer i fellesskap skal strikke egne lapper som senere skal sys til verdens herligste og fineste kollektive lappeteppe. Bli med og sett ditt personlige preg på kontoret. Her kan alle være med!

Facebookarrangement her

Skjermbilde 2018-03-21 kl. 12.54.35.png

Vi håper å se deg og mange venner under jubileumsuka og selvfølgelig på jubileumet lørdag 14.04! 

Volvox & Alkymisten feirer 20 års bryllupsdag

28698938_1874178409289885_3562968425917175526_o.jpg

Den 5. oktober 2018 er det 20 år siden de to linjeforeningene Volvox og Alkymisten inngikk ekteskap og ble slått sammen til linjeforeningen vår, Volvox & Alkymisten. Med dette inviteter Volvox & Alkymisten alle medlemmer til en storslått feiring på Clarion Hotel Brattøra lørdag den 14. april!

Arrangementet koster 610 kr for medlemmer, mens ikke-medlemmer koster 660 kr. Inkludert i billetten er jubileumsdalje, en 3-retters middag og underholdning, med blant annet revyband. Så ta med deg en venn eller to, eller alle og bli med oss å feire et langt og lykkelig ekteskap!

Påmelding til arrangementet er nå åpen på nettbutikken; volvox.no/nettbutikk/jubileum. Betaling av billett skjer til kontonummer 4202.24.13400 innen 1. april. Merk betaling med navn. Ved eventuelle spørsmål kontakt jubkom@volvox.no eller kasserer@volvox.no.

Mer informasjon vil komme på nettsiden, og på arrangementet på facebook.

 

Bake-off

Nå skjer det! Etter at regjerende bakemaster Gustav flytta til Tromsø, er det på tide å kåre en ny mesterbaker. Det kan kun bety en ting: bake-off er i gang igjen! Og denne gangen kjører vi cup: gjennom tre runder skal deltakerne bryne seg på forskjellige typer kaker og bakst, før én står igjen med den gjeve tittelen som V&As bakemaster 2018. 
Første bakeoff blir snart, når vi har fått inn nok påmeldte.

http://www.volvox.no/bakeoff-pmelding

Nukleotidene svarer

Nukleotidene åpner ny spalte "Nukleotidene svarer". Har du noen spørsmål du synes det er vanskelig å stille høyt? Har du noe du synes det er flaut å ta opp med vennene dine? Flaut å ha det i Google loggen? Vel, ventetiden din er over. Nukleotidene er her for å svare på dine spørsmål. Spør oss om alt fra seksuell helse og festvaner til tidsklemma. Dine spørsmål vil bli besvart med den høyeste grad av alvorlighet. 

du kan være anonym, f.eks løsemiddelelsker96

NY FADDERSJEF SØKES!

Hovedstyret søker en ny faddersjef som er gira og ønsker å arrangere en fantastisk faddertid for Volvox & Alkymistens 2018-kull i august! Arbeidet med å opprette et fadderutvalg vil starte raskt, men vi vil være behjelpelige med å lose deg gjennom.

Som faddersjef vil oppgavene dine bestå av å være med på styremøter, ha kontorvakter, samt å hjelpe til der det trengs, i tillegg til å lede et fadderutvalg, som i disse dager vil ha ansvaret for å opprette et fadderutvalg bestående av medlemmer av V&A, som skal planlegge en ny faddertid. I løpet av denne perioden vil også representanten fungere som primærkontakt mellom Hovedstyret og Fadderutvalget. I løpet av hele styreperioden bør representanten jobbe for å ha kontakt med studentene på første årskurs og ivareta deres interesser i Hovedstyret. Søknaden sendes til styret@volvox.no.

Frist for å søke er fredag 19.januar! Vi oppfordrer ALLE fra alle årskull til å søke. Etter dette vil du innkalles til intervju :)

SØK FADDERSJEF OG SKAP EN FANTASTISK FADDERTID FOR FADDERBARNA I 2018!

Besøkskveld på NINA

2. november ble NINA huset fyllt av Volvox og Alkymisten sine studenter!

Det ble en foredragsaften de besøkende sent vil glemme med varierte forskningprosjekter og dyktige talere. Innpåslitne isbjørner, solrike arbeidsdager som entomolog, finne DNA-spor av alle arter i en innsjø ved å ta en 1 liters prøve(!), hissige lundefugler og mye mer inspirerte tilhørerne. Dessuten fortalte en fersk masterstudent om sitt forskningssamarbeid med NINA, noe som kan bli aktuelt for flere biologer hos V&A.

Etterpå ble det servert en herlig middag med flere komponenter enn det noen student har fått siden forrige middagsbeøk hos mormor. Det var til og med en hovmester som serverte et variert utvalg av lesker til de fremmøtte! 

Etterpå har det også kommet mange godord fra de som møtte opp, blant annet "en karriere-oppvekker", "veldig spennende", "interessante foredrag"  og "sinnsykt god mat"

23336411_1539578859467178_122585769_o.jpg

HAV2017

Torsdag 26. oktober ble arrangementet HAV avholdt i samarbeid med Teknologiporten, Volvox & Alkymisten og Aquatech Cluster. 

Kvelden startet med en rask introduksjon til oppdrettnæringen i Norge ved Aquatech Cluster. Vi fikk igjen høre om at det kommer til å bli en enorm mangel på mat i fremtiden, og i dag produseres kun 2% av maten fra havet. Her er det tydelige tegn på forbedring! 

Vi fikk så en introduksjon til Young Fish, en organisasjon for nettverking av unge i oppdrettsnæringen. Etter de kom NTNU Brohode havbruk og fortalte om seg selv. 

Vi fikk et godt overblikk av det norske oppdrettseventyret av Sjømat Norge. Dette var et morsomt foredrag med utdeling av premier og et ønske om at vi studenter skal engasjere oss i #settsjøbein. Videre fikk vi bedriftspresentasjoner av Aqualine, Akva Group, SINTEF havbruk og Skretting. 

Etter presentasjonene ble det servert sushi og mat. Alt i alt en veldig lærerik kveld! 

Årsmøte

28 september ble linjeforeningens årsmøte avholdt! Mange timer med vedtekter, debatt, benking og appeller ledet omsider til et splitter nytt sett med vedtekter til foreningen, samt et nytt Hovedstyre som er klare for å begi seg ut på årets utfordringer!

IMG_3997.jpg

Leder: Liza Marie Norum Wanda
Nestleder: Ruben Åge Hansen
Kasserer: Tina Storrø
Arrkomleder: Håkon Olai Ellingsen Sæther
Bedkomleder: Sven Herman Holmsen
Nukleomedialeder: Beate Rose Gjendemsjø
Kjellerkontakt: Mikkel Emil Lange Friis
Faddersjef: Julie Hovdal Mjøen
Sekretær: Anne Refsholt

Det gamle Hovedstyret takker for seg, og vi ønsker de nye lykke til i året som kommer <3

Idékonkurranse

Har du en idé til hvordan olje- og gassindustrien kan bli mer effektiv, lønnsom, sikker eller miljøvennlig? Da kan du melde deg på Lundin Norway sin idékonkurranse, hvor du har muligheten til å vinne en reise til Edvard Grieg- plattformen i Nordsjøen.

En jury bestående av fageksperter vil velge ut tre av de innsendte bidragene, som blir invitert til å presentere sin idé under en fagkonferanse i Oslo i høst. Vinneren av konkurransen får en unik reise til Edvard- Grieg plattformen i Nordsjøen. Forslaget sendes inn på en A4 side innen 20. September 2017.

Mer informasjon om konkurransen: https://www.lundin-norway.no/2017/05/16/ny-idekonkurranse-for-studenter/

https://www.lundin-norway.no/2017/05/16/gode-ideer-ga-uttelling/

Idekonkurranse_Lundin_norsk2017.jpg

Gratulerer med studieplass!

Har du takket ja til studieplass for å ta en master i bioteknologi, bachelor i biologi eller kjemi, eller et årstudium i biologi og kjemi ved NTNU i høst? Gratulerer med et godt valg! Vi i fadderutvalget vil kontakte alle nye studenter før studiet starter i høst. Vi slår på tråden for å ønske deg hjertelig velkommen til NTNU og til høstens fadderperiode. Vi svarer også mer enn gjerne på spørsmål om hvordan livet i Trondheim og på NTNU er! I mellomtiden kan du gjerne melde deg inn i Facebook-gruppen for nye studenter, V&A Kull 2017.

Skulle du komme på noen spørsmål etter at vi har lagt på tråden kan du kontakte den personen som ringte deg eller sende mail til faddersjef@volvox.no. Du kan også kontakte oss via sidene her, gruppen på Facebook eller møte oss utenfor kontoret 14.august!

Vi gleder oss til å treffe deg i høst!

Hjertelig hilsen Fadderut

valget

New student?

Are you a new student at either biology, biotechnology or chemistry? If so, you have come to the right place! We are the student society for the mentioned studies and related master studies (i.e. environtmental toxicology). We are responsible for making your beginning at NTNU as easy and fun as possible! We have a facebook page for the student society, a page for new bachelor students and a page for new master students!

The student society is also hosting a “fresher’s week” each year. Usually students starting bachelor degrees are the ones participating but everyone is welcome! If you have questions regarding freshman’s week send a mail to faddersjef@volvox.no. If you have other questions you can contact us here or at our Facebook pages.

Welcome, we look forward to seeing you!

Kind regards

Volvox & Alkymisten student society 

Registrering av manntall til Studentrådsvalg

Studentrådet på NV-fakultetet har valg om ca en måneds tid. Nytt av året er at det elektroniske valgsystemet har blitt oppdatert. Det er derfor viktig at studentene sjekker at de har registrert seg under riktig stemmerettsted. 

Dette gjør man ved logge seg inn på studentweb, gå inn på sin profil, bla ned til "stemmerettsted" og registrere seg. Vi anbefaler at folk registrerer seg så lavt som mulig. Dvs: Hører du til et institutt skal du registrere deg på det instituttet. Da vil du kunne stemme på valg som angår instituttet og fakultetet, men ikke på institutter som du ikke er en del av.