Ekstraordinært årsmøte

Ærede medlemmer, æresmedlemmer og Riddere av Den Röda Ulv

Hovedstyret i Volvox & Alkymisten inviterer herved til ekstraordinært årsmøte torsdag 28. mars kl. 18.00. i auditorium R9, Realfagbygget.

Årsmøtet er linjeforeningens høyeste bestemmende organ, og her har du som medlem størst mulighet til å påvirke linjeforeningens aktivitet og utforming.

Grunnlaget for det ekstraordinære årsmøtet er noen viktige vedtektsendringer som hovedstyret ønsker å legge frem. Disse og eventuelle andre saker som skal tas opp vil bli stemt over.

Det er kun medlemmer av linjeforeningen som kan stemme under årsmøtet.Møteprotokoll fra årsmøtet 2018 [1] og foreløpige forslag til vedtektsendringer fra Hovedstyrets side [2] er vedlagt. Vi ber om at saker og forslag til vedtektsendringer som skal tas opp på det ekstraordinære årsmøtet sendes til styret@volvox.no innen 21. mars. Saksliste med fullstendige vedtektsendringer sendes ut 22.03.2019 og legges ved i arrangementet.

Etter møtet blir det muligheter for pilsing på kontoret! Vel møtt!

[1] https://static1.squarespace.com/static/568fce5da12f4440c847fa91/t/5bc447ec71c10bab9f3dd948/1539590129102/%C3%85rsm%C3%B8teprotokoll+2018.pdf

[2}

https://docs.google.com/document/d/1mkFtmy0QzlIFEe2DLD4zHhbWCgTeHMBVznegcOSpyZg/edit?usp=sharing

Krabbefesten 2019 - endring av tidspunkt

Hei, kjære volvoxianere og alkymister!

Grunnet endring av tidspunkt for turen til Åre fra uke 4 til 5, har vi sett oss nødt til å flytte Krabbefesten fra fredag 1. februar 2019 til fredag 8. februar 2019 for at så mange som mulig skal få kunne delta. Vi beklager på det sterkeste hvis dette fører til bry for dere. Vi håper dere uansett kan og vil være med på vårt mest tradisjonsrike arrangement.

Hjerteligst,

Henrik Jirachote Carlsson, Arrkomleder

Karrierekvelden - en stor suksess!

Igår, 11. oktober, arrangerte Tekna og Volvox & Alkymisten karrierekveld - et foredrag om karrieremuligheter for kjemikere, biologer og bioteknologer. Et fullbooket arrangement med spente studenter fulgte nøye med mens den usikre fremtiden etterhvert ble litt mindre usikker. Tidligere uteksaminerte volvoxianere og alkymister trosset høstferien sin for å fortelle om sine karriereveier. Dette til stor glede for studentene. Foredragsholderen inspirerte og motiverte studentene, og etterpå var det mange varme ord blant studentene. En intim og givende opplevelse som helt klart bør repeteres!

Tusen takk til foredragsholderne Trine Hay Setsaas, Sunniva Tofte, Dagfinn B. Skomsø, Guro Møen Tveit, Hanne Therese Skiri, Anne Orderdalen Steen og Ragni Mikalsen!

En ekstra takk til initiativtakeren Tone Juel ved Tekna!

43716546_251661808885516_850471166047944704_n.jpg

Nukleotidene svarer

Har du noen spørsmål du synes det er vanskelig å stille høyt? Har du noe du synes det er flaut å ta opp med vennene dine? Flaut å ha det i Google loggen? Vel, ventetiden din er over. Nukleotidende er her for å svare på dine spørsmål. Spør oss om alt fra seksuell helse og festvaner til tidsklemma. Dine spørsmål vil bli besvart med den høyeste grad av alvorlighet. Send inn spørsmål til “Nukleotidene svarer”!

Fra *
Fra
det er lov å anomynisere seg, eller ikke, opp til deg

Årsmøte: endringsforslag og saksliste

Ærede medlemmer, æresmedlemmer og Riddere av Den Röda Ulv

I forbindelse med linjeforeningens årsmøte torsdag 27. september ligger saksliste og endringsforslag til vedtektene, samt de gjeldende vedtektene [1], vedlagt. 

Ved spørsmål er det bare å sende en mail til styret@volvox.no, eller spørre via linjeforeningens Facebook- eller nettside. Vi håper å se deg på årsmøtet! 

[1] De gjeldende vedtektene: Vedtekter 17/18


Med vennlig hilsen

Liza Marie Norum Wanda

Leder

Vedlegg: ENDRINGSFORSLAG SAKSLISTE

Tillitsvalgte på DITT institutt

Ola og Kari Nordmann har som kjent visse rettigheter, og kanskje den viktigste av dem er ytringsfriheten. Denne retten gjelder også som student på NTNU, men få vet hva de kan bruke den til.

Studentrådet NV er det bindeleddet du trenger for at din stemme skal bli hørt av selveste ledelsen på NTNU. Det skjer hele tiden at folk har klager, og det er der videreformidlingsjobben kommer inn. Instituttillitsvalgte er dine beste venner når det kommer til akkurat dette!

Ta en titt nedenfor for å finne ut hvilke mennesker som er valgt ut til å videreformidle saker på nettopp ditt institutt. Kom også innom på gitte kontortider for å slå av en prat!

PS: Vi er ikke så skumle som vi ser ut.

IBI.PNG
IKJ.PNG
IBT.PNG

Innkalling til årsmøte i V&A

Ærede medlemmer, æresmedlemmer og Riddere av Den Röda Ulv

Hovedstyret i Volvox & Alkymisten inviterer herved til linjeforeningens årsmøte torsdag 27. september 2018 kl. 18.00. i auditorium R1, Realfagbygget. 

Årsmøtet er linjeforeningens høyeste bestemmende organ, og her har du som medlem størst mulighet til å påvirke linjeforeningens aktivitet og utforming. 

På årsmøtet skal Hovedstyrets, komiteenes og undergruppenes årsberetning legges frem sammen med regnskap og budsjett for neste periode. Årsmøtet stemmer over vedtektsendringer, og det er også her nye medlemmer til Hovedstyret velges. Nye komitémedlemmer vil bli presentert under møtet.

Det er kun medlemmer av linjeforeningen som kan stille til valg og stemme under årsmøtet.

Møteprotokoll fra årsmøtet 2017 er vedlagt [1]. Vi ber om at saker og forslag til vedtektsendringer som skal tas opp på årsmøtet sendes til styret@volvox.no innen 13. september, slik at tidsbruk kan beregnes. Saksliste med fullstendige vedtektsendringer sendes ut den 20. september. 

Etter møtet braker det løs med en skikkelig fest på kontoret. Her vil bla. det nye Hovedstyret ønskes velkommen på meget tradisjonelt vis.

[1] Årsmøteprotokoll 2017: https://www.volvox.no/s/Protokoll17.pdf

 

Med vennlig hilsen

Liza Norum Wanda 
Leder

Ny student?

Har du nettopp fått plass ved NTNU og skal ta en master i bioteknologi, bachelor i kjemi og biologi, eller et årsstudium i biologi og kjemi? Da gleder vi i Volvox & Alkymisten oss til å møte deg i August!

På våre hjemmesider kan du blant annet finne en egen side for nye studenter, der kan du finne nyttig informasjon om livet som student i Trondheim.

Vi i fadderutvalget står ansvarlig for å lage en fadderperiode for nye studenter der de kan bli kjent med byen, linjeforeningen og nye mennesker. Programmet for årets fadderperiode blir lagt ut på V&A sine nettsider samt sent på mail til alle nye studenter og står i fadderavisen som nye studenter får de første dagene.

V&A har også sider på facebook og instagram. Lik gjerne disse hvis du ønsker å følge oppdateringer og bilder fra livet vårt på Gløshaugen!

Har du noen spørsmål rundt livet som student, fadderperioden eller noe helt annet, kontakt oss på Facebook eller via hjemmesidene og vi skal prøve å gi et hyggelig og fornuftig svar :))

Sees i fadderperioden!

 

Hjertelig hilsen

Fadderutvalget

Strikking av lappeteppe

God sommer til alle gamle studenter og velkommen til alle nye! 

Vi i hovedstyret vil bare informere dere om at vårt felles prosjekt om å strikke lappeteppe til kontoret fortsetter etter sommerferien! Vi har allerede kommet langt og har flere lapper på lager som trengs å broderes og festes på utgangspunktet vi har nå. Så kom innom kontoret, sett deg ned, ta frem pinnene og sett ditt lille preg på vårt fantastiske kontor!

Takk til Frifond som gjør dette mulig!

IMG_7336.JPG

Bake-off 2018

Bake-off 2018 ble i år avholdt i knusende stil!

Konkurransen startet hardt med baking av pai i første runde. Etter en jevn avstemning gikk Anne seirende ut og slo Anne Helene i runde 1. 

Runde 2 ble avholdt mandag kl. 12, men kakene var på kontoret i flere dager. Kenneth og Anders konkurrerte i Delfiakake, en "blokk med fett og sjokolade". Godt var det, og Anders gikk seirende hjem med seier og kvalme. 

Gulrotkake slår aldri feil! Eyvor stilte opp med en imponerende kreasjon, med Madeleine gikk for familieoppskriften. Etter en utrolig jevn kamp var det kaken til Madeleine som håvet inn flest stemmer og Madeleine gikk videre til semifinale.

I siste runde var kjellerjentene i ilden! Kjeller-Julie og Kjeller-Tina konkurrerte i det Kjellerfolka kan best: Gelé. Tinas fire lags alkoholfrie jellyshots var vakre, men Julies E. coli-gelé, med godteri, stakk av med seieren. Det er tydelig at vi er en linjeforening for mennesker med et spesielt forhold til E. coli.

Dermed var det fire i semifinalen!

I første semifinale møttes Anne og Julie til brownies-konkurranse. Etter en spennende og jevn avstemning (som alltid). Kunne Anne juble over seier og finaleplass!

I andre semifinale møttes Madeleine med sin "vagina"-eplekake og Anders, med sin eplekake. Til tross for nydelig smak på begge kakene stakk Madeleine sin kake av med seieren nok en gang!

For å åpne Volvox & Alkymistens jubileumsuke ble det avholdt en høytidelig finale, med bryllupskaker på menyen. Begge slo på stortromma, hver sin tre lags kake, dynket i søtt og deilig. Madeleine sin kake var så stor at hun måtte ha bærehjelp, og Anne sin så høy at den  var vanskelig å skjære. Kakene imponerte stort. I tillegg bakte Tina, Anine og Mali i jubkom, slik at vi skulle være sikre på at vi ikke gikk tom for kake. Det gjorde vi, tross så mye kake!

Rundt 120 (etter mål på antall kjøpte tallerkener) var innom kontoret og smakte på bryllupskakene!!

På Jubileumsgallaen ble Anne høytidelig utgåret til årets bakemester!! Dette etter å ha slått Madeleine med bare 2 stemmer! Gratulerer så masse Anne. Vi håper du fortsette å servere våre medlemmer deilig kake. 

Madeleine sin bryllupskake

Madeleine sin bryllupskake

Anne sin bryllupskake og vinnerkake!

Anne sin bryllupskake og vinnerkake!

Tusen takk til Frifond som støttet dette arrangementet!

#frifond 

 

Det blir jubileumsavis!

Kjære alle Volvoxere og Alkymister!

Det er en glede å meddele at flinke studenter har stått på gjennom våren og snikret sammen en nydelig jubileumsavis som kommer straks. Dette er en såkalt limited edition og det vil kun være et begrenset opplag som bestilles inn. Avisen koster 35 kroner og kan forhåndsbestilles her. Vær rask ute med å sikre deg godt lesestoff!

Du vil få ein mail om når avisen er kommet fra trykk og når den kan hentes. Ønsker du den sendt hjem i posten, kan dette la seg gjøre, men da betales frakt av kjøper selv. 

jubavisa-framside.png

Jubileumsuka

Volvox & Alkymistens 20-års jubileum nærmer seg! Har du ikke vært tidlig ute med å sikre deg billett, fortvil ikke for det er enda noen igjen. Meld deg på på nettsiden her

Får du ikke nok av festligheter kan vi gledelig informere om at det vil arrangeres flere arrangement i løpet av uka før! Her er noe av det dere kan delta på:

Skjermbilde 2018-03-20 kl. 20.37.08.png

Dato: 09.04-2018, tid: 1800.

Som mange av våre medlemmer forhåpentligvis har fått med seg har det blitt avholdt Bake-off på kontoret i vår. Det er snart duket for en storslagen finale, med Bryllupskake på menyen!

Det er bare å glede seg til deilige kaker og åpning av jubileumsuka før det braker løs med feiring av Volvox & Alkymistens porselensbryllup, også kjent som 20 års lykkelig ekteskap.

Facebookarrangement her

Skjermbilde 2018-03-20 kl. 20.41.18.png

Dato: 10.04-2018, tid 18.15 på Parketten i U1, realfagsbygget

På tirsdag 10. april avholdes det kurs i swing på parketten i U1. Kurset er helt gratis og holdes av NTNUI swing og folkedans. Det varer i rundt 2 timer og du trenger hverken dansepartner eller ferdigheter for å delta. Kurset er for nybegynnere og vil gi dere en generell innføring i hvordan en danser swing, slik at du kan danse hele natta etter revybandets glade rytmer.

Kurset er helt gratis, men kun for medlemmer og det er kun 80 plasser på kurset.  Vær derfor rask med å sikre deg plass. Påmelding skjer via nettbutikken: volvox.no/nettbutikk/

Facebookarrangement her

Skjermbilde 2018-03-20 kl. 20.43.24.png

Dato: 11.04-2018, tid: 18:00-19:00 og 20:00-21:00 på Hassel/Lavoisier

InVitro, bryggelaget til Volvox & Alkymisten brygger mye godt øl, ta turen innom Hassel og Lavoisier og smak på fristelsene. Vi hører rykter om at inVitro har brygget et eget jubileums-øl.

Det er plass til 32 deltakere om gangen. Velg et tidspunkt som passer dere best og vær raskt ute med å melde dere på ølsmakingen gjennom nettbutikken: volvox.no/nettbutikk/invitrojub. Ta gjerne med eget ølglass!

Facebookarrangement her

Skjermbilde 2018-03-21 kl. 12.18.36.png

Dato: 12.04-2018, tid: 1900 på Realfagskjelleren

Har du fått med deg at Realfagskjelleren på Moholt snart åpner igjen! Dette feires i tradisjonens tro med å avholde en kjellerquiz torsdag 11. april.

Etter quizen er det mulighet for en skikkelig kjellerfest!

Facebookarrangement her

Skjermbilde 2018-03-21 kl. 12.23.13.png

dato: 13.04-2018, tid: 1800 på kontoret

Som mange sikkert har fått med seg er Volvox & Alkymistens første strikkegenser ferdig strikket! Om du også har lyst på like kul genser som leder Liza, fortvil ikke! På fredag vil det være strikkekveld på kontoret hvor våre drevne strikkemaskiner kan hjelpe deg i gang med ditt nye prosjekt. Så ta med deg garn og pinner og begynn å strikke i godt selskap.

Kan du imidlertid ikke strikke, men har lyst å være sosial og delta i tidenes kuleste samarbeidsprosjekt, starter vi opp produksjonen av lappetepper til kontoret. Det er tenkt at Volvox & Alkymistens medlemmer i fellesskap skal strikke egne lapper som senere skal sys til verdens herligste og fineste kollektive lappeteppe. Bli med og sett ditt personlige preg på kontoret. Her kan alle være med!

Facebookarrangement her

Skjermbilde 2018-03-21 kl. 12.54.35.png

Vi håper å se deg og mange venner under jubileumsuka og selvfølgelig på jubileumet lørdag 14.04! 

Volvox & Alkymisten feirer 20 års bryllupsdag

28698938_1874178409289885_3562968425917175526_o.jpg

Den 5. oktober 2018 er det 20 år siden de to linjeforeningene Volvox og Alkymisten inngikk ekteskap og ble slått sammen til linjeforeningen vår, Volvox & Alkymisten. Med dette inviteter Volvox & Alkymisten alle medlemmer til en storslått feiring på Clarion Hotel Brattøra lørdag den 14. april!

Arrangementet koster 610 kr for medlemmer, mens ikke-medlemmer koster 660 kr. Inkludert i billetten er jubileumsdalje, en 3-retters middag og underholdning, med blant annet revyband. Så ta med deg en venn eller to, eller alle og bli med oss å feire et langt og lykkelig ekteskap!

Påmelding til arrangementet er nå åpen på nettbutikken; volvox.no/nettbutikk/jubileum. Betaling av billett skjer til kontonummer 4202.24.13400 innen 1. april. Merk betaling med navn. Ved eventuelle spørsmål kontakt jubkom@volvox.no eller kasserer@volvox.no.

Mer informasjon vil komme på nettsiden, og på arrangementet på facebook.

 

Bake-off

Nå skjer det! Etter at regjerende bakemaster Gustav flytta til Tromsø, er det på tide å kåre en ny mesterbaker. Det kan kun bety en ting: bake-off er i gang igjen! Og denne gangen kjører vi cup: gjennom tre runder skal deltakerne bryne seg på forskjellige typer kaker og bakst, før én står igjen med den gjeve tittelen som V&As bakemaster 2018. 
Første bakeoff blir snart, når vi har fått inn nok påmeldte.

http://www.volvox.no/bakeoff-pmelding

Nukleotidende svarer

Nukleotidende åpner ny spalte "Nukleotidende svarer". Har du noen spørsmål du synes det er vanskelig å stille høyt? Har du noe du synes det er flaut å ta opp med vennene dine? Flaut å ha det i Google loggen? Vel, ventetiden din er over. Nukleotidende er her for å svare på dine spørsmål. Spør oss om alt fra seksuell helse og festvaner til tidsklemma. Dine spørsmål vil bli besvart med den høyeste grad av alvorlighet. 

du kan være anonym, f.eks løsemiddelelsker96

NY FADDERSJEF SØKES!

Hovedstyret søker en ny faddersjef som er gira og ønsker å arrangere en fantastisk faddertid for Volvox & Alkymistens 2018-kull i august! Arbeidet med å opprette et fadderutvalg vil starte raskt, men vi vil være behjelpelige med å lose deg gjennom.

Som faddersjef vil oppgavene dine bestå av å være med på styremøter, ha kontorvakter, samt å hjelpe til der det trengs, i tillegg til å lede et fadderutvalg, som i disse dager vil ha ansvaret for å opprette et fadderutvalg bestående av medlemmer av V&A, som skal planlegge en ny faddertid. I løpet av denne perioden vil også representanten fungere som primærkontakt mellom Hovedstyret og Fadderutvalget. I løpet av hele styreperioden bør representanten jobbe for å ha kontakt med studentene på første årskurs og ivareta deres interesser i Hovedstyret. Søknaden sendes til styret@volvox.no.

Frist for å søke er fredag 19.januar! Vi oppfordrer ALLE fra alle årskull til å søke. Etter dette vil du innkalles til intervju :)

SØK FADDERSJEF OG SKAP EN FANTASTISK FADDERTID FOR FADDERBARNA I 2018!