Besøkskveld på NINA

2. november ble NINA huset fyllt av Volvox og Alkymisten sine studenter!

Det ble en foredragsaften de besøkende sent vil glemme med varierte forskningprosjekter og dyktige talere. Innpåslitne isbjørner, solrike arbeidsdager som entomolog, finne DNA-spor av alle arter i en innsjø ved å ta en 1 liters prøve(!), hissige lundefugler og mye mer inspirerte tilhørerne. Dessuten fortalte en fersk masterstudent om sitt forskningssamarbeid med NINA, noe som kan bli aktuelt for flere biologer hos V&A.

Etterpå ble det servert en herlig middag med flere komponenter enn det noen student har fått siden forrige middagsbeøk hos mormor. Det var til og med en hovmester som serverte et variert utvalg av lesker til de fremmøtte! 

Etterpå har det også kommet mange godord fra de som møtte opp, blant annet "en karriere-oppvekker", "veldig spennende", "interessante foredrag"  og "sinnsykt god mat"

23336411_1539578859467178_122585769_o.jpg

HAV2017

Torsdag 26. oktober ble arrangementet HAV avholdt i samarbeid med Teknologiporten, Volvox & Alkymisten og Aquatech Cluster. 

Kvelden startet med en rask introduksjon til oppdrettnæringen i Norge ved Aquatech Cluster. Vi fikk igjen høre om at det kommer til å bli en enorm mangel på mat i fremtiden, og i dag produseres kun 2% av maten fra havet. Her er det tydelige tegn på forbedring! 

Vi fikk så en introduksjon til Young Fish, en organisasjon for nettverking av unge i oppdrettsnæringen. Etter de kom NTNU Brohode havbruk og fortalte om seg selv. 

Vi fikk et godt overblikk av det norske oppdrettseventyret av Sjømat Norge. Dette var et morsomt foredrag med utdeling av premier og et ønske om at vi studenter skal engasjere oss i #settsjøbein. Videre fikk vi bedriftspresentasjoner av Aqualine, Akva Group, SINTEF havbruk og Skretting. 

Etter presentasjonene ble det servert sushi og mat. Alt i alt en veldig lærerik kveld! 

Årsmøte

28 september ble linjeforeningens årsmøte avholdt! Mange timer med vedtekter, debatt, benking og appeller ledet omsider til et splitter nytt sett med vedtekter til foreningen, samt et nytt Hovedstyre som er klare for å begi seg ut på årets utfordringer!

IMG_3997.jpg

Leder: Liza Marie Norum Wanda
Nestleder: Ruben Åge Hansen
Kasserer: Tina Storrø
Arrkomleder: Håkon Olai Ellingsen Sæther
Bedkomleder: Sven Herman Holmsen
Nukleomedialeder: Beate Rose Gjendemsjø
Kjellerkontakt: Mikkel Emil Lange Friis
Faddersjef: Julie Hovdal Mjøen
Sekretær: Anne Refsholt

Det gamle Hovedstyret takker for seg, og vi ønsker de nye lykke til i året som kommer <3

Idékonkurranse

Har du en idé til hvordan olje- og gassindustrien kan bli mer effektiv, lønnsom, sikker eller miljøvennlig? Da kan du melde deg på Lundin Norway sin idékonkurranse, hvor du har muligheten til å vinne en reise til Edvard Grieg- plattformen i Nordsjøen.

En jury bestående av fageksperter vil velge ut tre av de innsendte bidragene, som blir invitert til å presentere sin idé under en fagkonferanse i Oslo i høst. Vinneren av konkurransen får en unik reise til Edvard- Grieg plattformen i Nordsjøen. Forslaget sendes inn på en A4 side innen 20. September 2017.

Mer informasjon om konkurransen: https://www.lundin-norway.no/2017/05/16/ny-idekonkurranse-for-studenter/

https://www.lundin-norway.no/2017/05/16/gode-ideer-ga-uttelling/

Idekonkurranse_Lundin_norsk2017.jpg

Gratulerer med studieplass!

Har du takket ja til studieplass for å ta en master i bioteknologi, bachelor i biologi eller kjemi, eller et årstudium i biologi og kjemi ved NTNU i høst? Gratulerer med et godt valg! Vi i fadderutvalget vil kontakte alle nye studenter før studiet starter i høst. Vi slår på tråden for å ønske deg hjertelig velkommen til NTNU og til høstens fadderperiode. Vi svarer også mer enn gjerne på spørsmål om hvordan livet i Trondheim og på NTNU er! I mellomtiden kan du gjerne melde deg inn i Facebook-gruppen for nye studenter, V&A Kull 2017.

Skulle du komme på noen spørsmål etter at vi har lagt på tråden kan du kontakte den personen som ringte deg eller sende mail til faddersjef@volvox.no. Du kan også kontakte oss via sidene her, gruppen på Facebook eller møte oss utenfor kontoret 14.august!

Vi gleder oss til å treffe deg i høst!

Hjertelig hilsen Fadderut

valget

New student?

Are you a new student at either biology, biotechnology or chemistry? If so, you have come to the right place! We are the student society for the mentioned studies and related master studies (i.e. environtmental toxicology). We are responsible for making your beginning at NTNU as easy and fun as possible! We have a facebook page for the student society, a page for new bachelor students and a page for new master students!

The student society is also hosting a “fresher’s week” each year. Usually students starting bachelor degrees are the ones participating but everyone is welcome! If you have questions regarding freshman’s week send a mail to faddersjef@volvox.no. If you have other questions you can contact us here or at our Facebook pages.

Welcome, we look forward to seeing you!

Kind regards

Volvox & Alkymisten student society 

Registrering av manntall til Studentrådsvalg

Studentrådet på NV-fakultetet har valg om ca en måneds tid. Nytt av året er at det elektroniske valgsystemet har blitt oppdatert. Det er derfor viktig at studentene sjekker at de har registrert seg under riktig stemmerettsted. 

Dette gjør man ved logge seg inn på studentweb, gå inn på sin profil, bla ned til "stemmerettsted" og registrere seg. Vi anbefaler at folk registrerer seg så lavt som mulig. Dvs: Hører du til et institutt skal du registrere deg på det instituttet. Da vil du kunne stemme på valg som angår instituttet og fakultetet, men ikke på institutter som du ikke er en del av.

 

Bake-off round 3

Anna "jeg gikk på steinerskolen" ble slått ut forrige runde. Det var en vanskelig avgjørelse, men smaken på kaken til Kenneth "Boyz 4 wine" med bringebærmouse og stratoskrem var uslåelig. 

Beate "Rose fra Titantic" var raskt ute med å utfordrere Kenneth i suksessterte. Møt opp på kontoret kl 12:00 for å avgjøre hvem som går videre i bake-off!

VIVO17 - for en dag

Karrieredagen vår begynte tidlig onsdag morgen med oppsetting av stands. Bedriftene var spente på å få møte studenter med de unike kompetansene vi stiller med. Kl 10 kom studenter ut av alle mulige R-rom og tittet rundt i standområdet. "Hva driver dere med?", "Hva er du utdannet som?" og "Kan jeg spise denne tangen?" var noen av spørsmålene som fylte U1. 

Arena Heidner, Cargill og Vectron Biosolutions holdt bedriftspresentasjon for en nesten fullsatt R5. Her fikk vi blant annet en bedre innsikt i hvor nødvendig vår kunnskap er for å drive verden fremover. Hvordan vi kan delta i oppdrettsnæringen ved å produsere bærekraftig og næringsrikt fôr for fisk. Hvordan vi kan øke effektiviteten på legemiddelproduksjon. Og blant annet hvordan vi kan hjelpe en bonde å inseminere kua si, så hen slipper å bruke nyttårsaften på å bringe frem den første nyttårskua.  

Gjennom dagen var det konkurranser og premieutdeling. Det ble delt ut et gavekort for treretters middag på Emilies/Eld, 6 gavekort til Mystery Chambers, 5 lunch kuponger på Egon og 5 gavekort til Arena Trondheim. Takk til alle som deltok, og gratulerer til alle som vant. 

Karrieredagen var en suksess, og vi i VIVO gruppa håper som deltok hadde en super karrieredag med ny innsikt i hva vår fremtid kan se ut som. Dette var kanskje den beste VIVO noen sinne.
Foto: Brita Andrea Randa Jerijärvi

Bake-off round 2

Madeleine - flammen fra drammen - led et hardt nederlag. Anna - jeg gikk ikke på steinerskolen - regjerte i et lite sekund før Kenneth - Boyz 4 wine - utfordret ostekakemester til en duell i romanse. Neste ukes kake er romantisk marskipankake, i valentines dagens ånd. 

Kom på kontoret kl 14, og bestem hvem som er den beste kakebaker. 

Regel: Minst tre sukkerbunner og egenlaget marsipan

 

VIVO 2017 den 15 februar!

Velkommen til VIVO 2017 - karrieredagen arrangert av Volvox & Alkymisten! I samarbeid med vår hovedsponsor Tekna ønsker vi å skape en dag som skal gi deg et innblikk i fremtidens muligheter.

Den 15. februar mellom 10-14 fylles U1 i Realfagygget med forskjellige bedrifter innen biologi, bioteknologi og kjemi. Du vil blant annet kunne delta på bedriftspresentasjoner og bli bedre kjent med bedriftene som står på stand. 

På stands vil vi ha: Avexxin, Bayer Norway, AstraZeneca, SES, Vectron Biosolutions, Arena Heidner, Skretting, Oslo cancer cluster, Dynea AS, Cargill (tidl. EWOS), Nerliens Meszansky AS, Havbrukstjenesten, NOC, Nerliens Meszansky, FFI, Lerøy Midt, instituttet for kjemi, instituttet for biologi, instituttet for bioteknologi og Tekna. 

Tekna, Arena Heidner, Vectron Biosoulutions og Cargill skal holde bedriftspresentasjon 1215-1345 i R5. Det vil bli matservering til de første 150 som møter opp, samt en loddtrekning av gavekort for 2 personer til Emilies Eld! 

Bedriftspresentasjon med ThermoFisher 26 okt!

Bedriftskomiteén arrangerer i samarbeid med Industrikomiteen i Høgskolens Chemikerforening en bedritfspresentasjon med ThermoFisher! Det er kun 70 plasser(!), så dersom det blir fullt kan du sette deg på venteliste. ThermoFisher er en svært relevant bedrift for studenter ved V&A. De driver blant annet med utvikling av labutstyr, kreftforskning, analytiske metoder og diagnostikk utvikling. Bedriftspresentasjonen er den 26 oktober kl 1615 så meld dere på!

Psst, det blir i tillegg servering av kaffe og boller 🙂

Meld deg på arrangementet her: http://www.volvox.no/nettbutikk/bedrifspresentasjon-med-thermofisher

thermofisher

Søk Volvox! Siste frist i dag!

Volvox har nå opptak til både komiteer og hovedstyret frem til 18 september. Vervene krever ofte få til ingen forkunnskaper og er heller ikke spesielt tidkrevende, noe som gjør at de passer utmerket for deg som fremdeles prøver å få en god flyt i studenthverdagen og samtidig vil holde på med noe gøy på fritiden.

Beskrivelser av vervene ligger under søknadsskjemaet.

Komiteer: http://www.volvox.no/opptak/
Hovedstyret: http://www.volvox.no/meld-kandidatur/

Ellers har vi et flust med undergrupper med åpent opptak (aka bli med når du vil). Disse kan du lese mer om i fanen "undergrupper".

Program for fadderperioden

Du lurer kanskje på hva som skal skje i faddertiden? Vi har derfor laget et fult program for fadderukene, og dette finner du i Volvox & Alkymistens kalender som du finner ved å klikke deg inn på denne linken: https://goo.gl/n0dFBY.

Det anbefales å legge kalenderen til på telefonen, noe du kan gjøre ved å klikke deg inn her: https://goo.gl/7634D5.

Du kan også se hva som skjer her på siden, bla. under "arrangementer"